Orașul în care se află tronul lui Satan, conform Bibliei

de: Andrei Simion
10 07. 2023

Astăzi, VISTA vă prezintă o teorie interesantă care a apărut recent în mediul online.

Este vorba de un capitol din Apocalipsa lui Ioan care vorbește despre tronul lui Satan și orașul în care acesta s-ar afla.

Conform celor care studiază Biblia, cu ajutorul capitolului 2 din Apocalipsă s-a aflat orașul și țara unde această entitate malefică ar locui pe Pământ. Ești curios să afli unde și ce altă teorie a luat naștere acum? Hai să aflăm detalii!

Ce spune Apocalipsa despre tron

Conform capitolului 2, versetul 13, din Apocalipsa lui Ioan, Satan își are tronul în orașul în care sfântul Antipa a fost ucis.

„Știu unde locuiești, unde își are Satana tronul. Totuși, rămâi fidel numelui meu. Nu te-ai lepădat de credința ta în mine, nici măcar în zilele lui Antipa, martorul meu credincios care a fost omorât în orașul tău – unde locuiește Satana” – Apocalipsa lui Ioan 2:13.

Cine a fost sfântul Antipa

Conform doxologia.ro, Sfântul Antipa a fost un arhiereu de-ai lui Dumnezeu și episcop al bisericii Pergamului. Acesta, ca mulți alți creștini, a fost persecutat pentru credința sa, în zilele Apostolilor și pe vremea împărăției lui Domițian.

Dintre toți locuitorii necurați din Pergam, Sfântul Antipa era ca o lumină în întuneric, fiind un mărturisitor al lui Hristos. Din cauza celor posedați de pofta răului, credincioșii sufereau fizic teribil. Dar el nu se temea și stătea împotriva potrivnicilor, istoria notând că acesta căpătase o fire îngerească.

Adesea ieșea printre oameni pentru a înlătura răul și a îi face să renunțe la închinarea către idoli. Fiind puternic luminat, diavolii fugeau din Pergam de frica lui, zicându-le slujitorilor, în vis: „Nici din jertfele voastre nu gustăm, nici mirosim aburii și fumul jertfelor, de vreme ce suntem izgoniți de Antipa, mai marele creștinilor”.

Atunci, elinii s-au mâniat și l-au prins pe sfânt, ducând-l la locul unde ei obișnuiau să aducă jertfă. I-au dat un ultimatum pentru a își putea păstra viața: să renunțe la credința în Dumnezeu: „Pocăiește-te de acum și la legile noastre supune-te; ca zeii care stăpânesc această preafrumoasă cetate, să aibă grijă de noi și să nu înceteze a ne păzi”.

Pentru că a refuzat să renunțe la credință, Sfântul Antipa a fost dus la capiștea Artemidei. Acolo era un bou de aramă pe care l-au ars și l-au aruncat pe mucenic peste el. În toate acele momente de chin, s-a rugat cu patimă la Dumnezeu să fie primit în Împărăția Cerurilor. La final, a adormit cu somn dulce și s-a suit la cer. Moaștele sale au fost puse în aceeași cetate a Pergamului.

Unde se află tronul lui Satan

Potrivit tradiției creștine, Apostolul Ioan l-a hirotonit pe Antipa episcop de Pergamon, în Asia Mică, în timpul împăratului roman Nero. Tot atunci a și fost martirizat prin arderea într-un altar de aramă în formă de taur în templul Appollyon, din Leon, Geneva, Elveția.

Acest lucru a dus automat la ideea că tronul lui Satan ar fi în acest oraș. După ce s-a aflat asta, au apărut teorii legate de faptul că GAVI, CERN, World Economic Forum, OMS, World Trade Organisation, Organizația Națiunilor Unite și alte 33 de organizații internaționale au fiecare sediile centrale tot în Geneva, Elveția.

Teoriile conspitației au fost alimentate și de faptul că CERN ar încerca să deschidă un portal către iad, o ușă între tărâmul natural și cel supranatural. Tot în campusul lor s-ar afla o statuie uriașă ce o reprezintă pe Shiva, zeul hindus creator, păstrător și distrugător al universului, ce transmite concepția indiană despre ciclul nesfârșit al timpului.

Pe scurt, credincioșii care studiază Sfânta Scriptură sunt convinși că Satan are sediul general în Geneva, motiv pentru care a adunat acolo cele mai tari organizații care controlează lumea la ora actuală.